All for Joomla All for Webmasters

laminatcentar.com

KVALITET NA I MJESTU
U toku je AKCIJA laminata. Akcija traje do isteka zaliha laminata koji su na akciji!
Toggle Bar


OSB ploče su višeslojne ploče proizvedene od dugačkih i uskih iverica, a naziv dolazi od eng. riječi oriented strand board. Prednost OSB ploča u odnosu na druge ravno prešane ploče je u tome što su iverice u ploči dugačke pa je progib tih ploča veći. Upravo tako lijepljene i strukturirane ploče imaju karakterističan izgled.* Koriste se kod vanjske izgradnje, za unutarnju gradnju i u proizvodnji namještaja. Osim pregiba, prednost je ploča što su u znatnoj mjeri vodootporne no kod njihove uporabe treba biti oprezan pa nije preporučljvo ugraditi ih u unutarnje prostore bez mogućnosti provjetravanja.

OSB 2 – je ploča za opću uportabu u unutarnjim uvjetima; OSB 3 – je ploča za konstrukcije, uporabu u umjereno vlažnim unutarnjim i vanjskim uvjetima; najčešće u uporabi; OSB 4 – je ploča za konstrukcije za veća opterećenja i povećanom vlagom.

Postoje ploče s ravnim rubovima, ploče s utorima na dvije strane (TG 2) i ploče s utorima na sve četiri strane (TG 4). Kod postavljanja ploča na ukupnoj duljini većoj od 12 metara, neophodno je ostaviti kompenzacijki otvor od 25 mm. Kod kupnje obratite pažnju na slijedeće:

1Odabrati ploču s nižim vrijednostima od onih zadanih EU normom. Svakako tražite certifikat.

2Voditi računa o upotrebljenom vezivnom materijalu.

3Najveća koncentracija plinova je kod dušičnih smola formaldehida, manja kod melaminskih smola formaldehida, a najmanja kod fenolnih formaldehida.

4Ukupno ispuštanje plina je proporcionalno korištenoj količini ljepila.

5Otvorene površine, osobito površine rezanja ispuštaju više plina.

6Promislite prije kupnje: obzirom na potrebe ili vrstu zahvata, možda vam više odgovaraju gipsane ploče ili ploče od slame!

7Ugradnja i korištenje samo po tehničkim uputama