All for Joomla All for Webmasters

laminatcentar.com

KVALITET NA I MJESTU
U toku je AKCIJA laminata. Akcija traje do isteka zaliha laminata koji su na akciji!
Toggle Bar


Laminatni pod jedna je od najpraktičnijih podnih obloga, može se postaviti na gotovo svaku podlogu pod uvjetom da je suha, čvrsta i ravna. Potrebno je dobro pripremiti pod prije samog postavljanja, izravnati betonske podove ako su neravni, prikucati čavle koji možda vire iz daščanog poda. Za kvalitetno postavljanje laminata osigurajte dobre uvjete okoline. Vlaga treba biti 40-70%, a temperatura prostorije između 15 i 30 °C.

1Laminat ostavite u prostoriji najmanje 48 sati kako bi se prilagodio na uvjete okoline..

2Površina na koju postavljate laminat mora biti čista, suha i ravna..

3Na čistu površinu postavite izolacionu podlogu debljine 2 mm ili više, koja štiti od probijanja vlage.

4Uz zidove postavite letvice (distancere) debljine 1 cm, laminat ima tendenciju širiti se, pa na ovaj način osiguravate da ne dolazi do savijanja i pucanja laminata.

4Uz zidove postavite letvice (distancere) debljine 1 cm, laminat ima tendenciju širiti se, pa na ovaj način osiguravate da ne dolazi do savijanja i pucanja laminata.

5Počnite sa polaganjem laminata, ukoliko trebate odrezati dio, učinite to sa stražnje strane da ne bi došlo do trganja filma s prednje strane.

6Klik laminat nije potrebno lijepiti niti pričvrstiti na pod. Prislonite dvije ploče jednu uz drugu, nakosite i pričvrstite na način da utori ploča legnu jedan u drugi.

7Ukoliko trebate odrezati dio kako bi obuhvatili cijevi, prepilite laminat i izbušite rupu na mjestu gdje je cijev. Nakon toga zalijepite rubove laminata pomoću ljepila.

8Postavite lajsne pomoću silikona ili kvačice za lajsne. Ukoliko imate kablove ili žice koje idu uz zid, predlažemo da ih sakrijete ispod lajsne.